28 Ιαν 2016

Έστειλε σε υπουργό τη βέρα της γιαγιάς του- Εναντιώθηκε στην αρπαγή των τιμαλφών των προσφύγων




Ο Κρίστιαν Μορκ έστειλε επιστολή μαζί με τη βέρα της προγιαγιάς του στην υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Ίνγκερ Στόιμπεργκ, εξηγώντας γιατί ο φάκελος περιείχε το δαχτυλίδι.

«Ο προπάππους μου ήρθε από τη Ρωσία στη Δανία τη δεκαετία του 1860. Από όσο γνωρίζω, οι Δανοί τότε δεν ζήτησαν από τη προγιαγιά μου να τους παραδώσει την περιουσία της, όταν πέρασε τα σύνορα. Με τη σκέψη σε όλους αυτούς που θα υποστούν αυτή την ταπεινωτική εμπειρία όμως σας στέλνω τη βέρα της».



Χωρίς να χάσει λεπτό ανέβασε στο Facebook φωτογραφία με την επιστολή και τη βέρα συγκεντρώνοντας 5.000 likes μέσα σε δύο ώρες. Ωστόσο, αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτησή του από το Facebook καθώς δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και μηνύματα μίσους. Κάτι που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο διχασμένη είναι η κοινωνία της Δανίας.

Η υπουργός απάντησε στο Facebook: «Γνωρίζω ότι ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται διότι η Δανία στο μέλλον θα κατάσχει τιμαλφή από τους πρόσφυγες προκειμένου να πληρώσουν για την διαμονή τους στα κέντρα ασύλου.



Η κριτική είναι αδικαιολόγητη αφού ο νόμος προβλέπει οι Δανοί πολίτες να πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία που υπολογίζονται πάνω από 1.340 ευρώ πριν τους εγκριθεί η χορήγηση επιδομάτων. Είναι αρχή στην Δανία αυτοί που μπορούν να ζήσουν με δικά τους μέσα, να το κάνουν. Αυτό ισχύει για όσους ήδη μένουν εδώ και αυτό θα ισχύσει και για όσους μόλις έφθασαν»
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας