10 Ιαν 2015

«Παγώνουν» 52.818 προσλήψεις ανέργων σε Δημόσιο - ΟΤΑ



Η προεκλογική περίοδος «παγώνει», σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», την προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την τοποθέτηση 52.818 ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α. που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που απαγορεύει από τις 2 Ιανουαρίου και μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης την έκδοση πράξεων διορισμού ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Δημόσιο και στα ΝΠΔΔ, απέστειλε ερώτημα στο ΑΣΕΠ για να απαντήσει αν η τοποθέτηση ανέργων με βάση το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας εμπίπτει ή όχι στη σχετική απαγόρευση. Στελέχη του Οργανισμού εκτιμούν ότι, μολονότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει λάβει την τελική έγκριση, είναι δύσκολο να αρχίσει να «τρέχει» εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου έχει αρνηθεί να το υλοποιήσει καθώς διαφωνεί με το σύστημα των αμοιβών (490 ευρώ αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών και «κάλυψη» εισφορών από τον ΟΑΕΔ).

Λόγω προεκλογικής περιόδου ο ΟΑΕΔ «πάγωσε», χθες, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την τοποθέτηση προστατευόμενων από τον νόμο ατόμων καθώς και συμπληρωματική προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Λαμίας. Κανονικά, ωστόσο, υποβάλλονται, έως και τις 26 Ιανουαρίου, στη διεύθυνση www.diasindesi.gr. οι αιτήσεις ανέργων - αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων - ΕΠΑ.Λ. και Επαγγελματικών Σχολών - ΕΠΑ.Σ. του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ ηλικίας έως 29 ετών που είναι δημότες στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά και το Βόρειο Αιγαίο, και επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης των ινστιτούτων των κοινωνικών εταίρων για 7.000 άτομα με αμοιβές 400 ευρώ (για τη θεωρία) και 480 ευρώ για την εξάμηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας