24 Ιουν 2020

Κλείνουν.την Γέφυρα Ζωής ΑΜΕΑ







ΣΕ Απόγνωση Βρίσκεται ο μοναδικός εθελοντικός πολυχωρος απογευματινής δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία

Σύλλογο «Γέφυρα Ζωής», τον μοναδικό στην Ελλάδα, όπου παιδιά με αναπηρία, νοητική στέρηση, αυτισμό και Σύνδρομο Down μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθούν. Τον μοναδικό στην Ελλάδα!

Η Γέφυρα Ζωής είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που ιδρύθηκε το 2012 από Γονείς Παιδιών με Αναπηρία και υποδέχεται κάθε απόγευμα 49 παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Όραμα και στόχος όλων των ανθρώπων που προσφέρουν εθελοντική προσφορά στην “Γέφυρα Ζωής” είναι η μεταστέγαση της σε ιδιόκτητο χώρο. Για να πραγματοποιηθεί το όνειρό των εθελοντών και των παιδιών χρειάζεται ωστόσο η βοήθεια ιδιωτών, που συνεισφέρουν στις καθημερινές δραστηριότητες του πολυχώρου.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι στη Γέφυρα Ζωής, που βοηθούν εθελοντικά “Θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν τις εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και απογευματινές τους δραστηριότητες, κάνοντάς τες ευχάριστες, δημιουργικές, φωτεινές, ελπιδοφόρες. Έχουμε την αγωνία να εξασφαλίσουμε πόρους που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε στα παιδιά μας την καλλιέργεια και την ασφάλεια που χρειάζονται. Το κάθε παιδί είναι για εμάς μοναδικό. Η καθημερινότητα στην Γέφυρα Ζωής είναι γεμάτη από συναισθήματα και εικόνες, από χαμόγελα, τραγούδια, ζωγραφιές, αλλά και αγωνία και άγχος για την επίτευξη του στόχου που όλοι μαζί, εθελοντές και γονείς, θέτουν για κάθε παιδί ξεχωριστά. Όλα τα παιδιά που έρχονται στην Γέφυρα Ζωής, είναι και δικά μας παιδιά και η παραμικρή πρόοδος που σημειώνουν είναι για μας το μεγαλύτερο δώρο! Το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, η πιο δυνατή ικανοποίηση”.

Ο πολυχώρος καλύπτει τον Ν. Αττικής , όπου δεν υπάρχουν Απογευματινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠΜΕΑ) για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού. Η «Γέφυρα Ζωής» έχει επίσης επιλεγεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πραγματοποίηση του προγράμματος «Μουσική στην Κοινότητα», το οποίο υλοποιούν φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών, επιπροσθέτως έχουμε επιλεγεί και από το Αγγλικό Μουσικό Πανεπιστήμιο Huddersfield σαν φορέας πρακτικής άσκησης.

Τι παρέχει ο πολυχώρος

Ο Πολυχώρος μας παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους και νέους από τους όμορους δήμους και όχι μόνο. Λειτουργεί για τους ωφελούμενους από Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00- 21:00 με πλήθος δια δραστικών εθελοντικών δράσεων από τους 57 εθελοντές, που έχοντας στην πλειονότητά τους ολοκληρώσει ειδικές σπουδές, υλοποιούν προγράμματα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποιήσεις .

Η Γέφυρα Ζώης μεριμνά για την παροχή στήριξης όχι μόνο στα άτομα με αναπηρία αλλά και στις οικογένειες αυτών, τόσο με τη μορφή συμβουλευτικής στήριξης όσο και με τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον χαράς και αγάπης χωρίς διακρίσεις και ανισότητες».

«Σας αγαπώ τόσο πολύ. Είστε ο καλύτερος φίλος που έχω». Πώς να μη χαραχθεί στο μυαλό ενός ανθρώπου η φράση αυτή από τα χείλη ενός παιδιού με αναπηρία που βρίσκει μέσα από τη δράση των εθελοντών χαρά και ελπίδα. Οι εθελοντές δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας τη γνώση τους, μέσω της διεπιστημονικής τους εργασίας και λαμβάνουν ως ανταμοιβή την αυθόρμητη και ανιδιοτελή αγάπη από τα παιδιά μας που είναι διαφορετικά από το «συνηθισμένο», παραβλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον εθελοντικό πολυχώρο μας, εφαρμόζοντας ένα οργανωμένο πρόγραμμα με τη βοήθεια μιας άριστα καταρτισμένης & διαρκώς αυξανόμενης ομάδας εθελοντών, η οποία παρέχει εθελοντική στήριξη και απαρτίζεται από ομάδες ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και κοινωνιολόγων, καθώς και μαθήματα μουσικοθεραπείας, Φωνητικής, Λογοθεραπείας, Χοροκίνησης, Γυμναστικής, Εργοθεραπείας, Δημιουργικής Απασχόλησης και δια Δραστικών Παιχνιδιών, Δημιουργικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ζumba, Yoga, Θεατρικό Παιχνίδι, Εκμάθηση Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αυτοάμυνα Α.μεΑ, είναι μόνο μερικές από τις καθημερινές δραστηριότητες στη «Γέφυρα Ζωής».

Παράλληλα υλοποιούνται και πρωτότυπα προγράμματα, όπως το μάθημα Αυτόνομης Διαβίωσης Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής όπου τα παιδιά και οι νέοι του συλλόγου παρασκευάζουν τις δικές τους αλμυρές & γλυκές δημιουργίες, ακόμη το μάθημα «Μαθαίνω την πόλη μου και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» όπου με την βοήθεια εθελοντών έφηβοι με νοητική υστέρηση πηγαίνουν θέατρο ή σινεμά χρησιμοποιώντας μετρό, λεωφορεία, μαθαίνουν τη χρήση του εισιτηρίου, αλλά και τη σωστή συμπεριφορά στα Μ.Μ.Μ, επίσης το μάθημα «Γνωρίζοντας το ευρώ» εξοικειώνει μέσω εικονικών και όχι μόνο συναλλαγών τους νέους με τη χρήση του ευρώ. Τέλος, είμαστε ο μοναδικός εθελοντικός φορέας για παιδία & νέους με αναπηρία που έχει δημιουργήσει ομάδα Zumba Gold καθώς και Yoga Therapy.
Όταν γεννιέται ένα παιδί με αναπηρία, νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down… ένα παιδί, που ξέρει μόνο να χαμογελάει και να αγκαλιάζει, όταν η κοινωνία είναι απούσα, καταδικάζοντάς το σε απομόνωση, τότε μόνο η αγάπη του κόσμου και τον ανθρώπων που δίνουν και την ψυχή τους για τα παιδια μας    μπορεί να γίνει και γίνεται η κινητήριος δύναμη, για να έχει αυτό το παιδί τα αυτονόητα και πάνω από όλα αξιοπρέπεια.  δείτε και θα καταλάβετε  ας βαλουμε το χερι μας να συνεχίζουν να γελάνε  τα παιδιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας