23 Νοε 2020

Χριστούγεννα: Αγορές με click away, μάσκα και ραντεβού σε μαγαζιά






Τα φετινά Χριστούγεννα, εφόσον γίνει άρση του  lockdown
εχουν μάσκα, αποστάσεις, αγορές με click away και μετάβαση με ραντεβού στα καταστήματα.
Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα.
Η σχεδιαζόμενη μερική άρση του lockdown, εφόσον συνεχιστεί η μείωση στα ημερήσια κρούσματα και η πίεση στις ΜΕΘ, δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε τα ψώνια μας όπως ξέραμε.
Η νέα πραγματικότητα περιλαμβάνει προ-παραγγελία του προϊόντος που επιθυμούμε να αγοράσουμε, μετάβαση με ραντεβού στο κατάστημα και φυσικά μάσκα και αποστάσεις, όπως επίσης και «πλαφόν» ατόμων στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για το πώς θα ανοίξει η αγορά, παρουσιάζοντας ορισμένες λεπτομέρειες για τη μέθοδο «click away».
Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει πρώτα τα εποχιακά καταστήματα, σε μια προσπάθεια να «σωθεί» η χρονιά -αν μπορεί να «σωθεί»- από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο της οικονομίας. Πάντα, όμως, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, καθώς -όπως ξεκαθάρισε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης- προτεραιότητα παραμένει η «προστασία της Δήμοσιας Υγείας».
Lockdown και εποχιακά καταστήματα: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
Η παράταση του lockdown μετά την 1η Δεκεμβρίου 2020 θεωρείται δεδομένη, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν αφήνει περιθώρια για «χαλάρωση» των μέτρων. Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα.
90.121 κρούσματα κορωνοϊού και 1.527 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα © athensvoice.gr/koronoios


Οι 108 νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώνουν τα όσα είχε προειδοποιήσει η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Αφού είχε επισημάνει ότι παρατηρείται μια τάση σταθεροποίησης στη διασπορά του κορωνοϊού, είχε ξεκαθαρίσει ότι το δεύτερο κύμα «θερίζει» ζωές.
Άρση lockdown: Πώς θα κάνουμε αγορές - Τι είναι η μέθοδος «click away»
Σ
Lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα - H μέθοδος click away
Λεπτομέρειες για το πώς θα ανοίξει η αγορά και το ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα όταν ξεκινήσει η άρση του lockdown παρουσίασε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μέθοδο «click away» -έναν από τους τρόπους με τον οποίο θα γίνονται οι αγορές εν μέσω κορωνοϊού. «Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας που θα γίνει με μεγάλη προσοχή» τόνισε.
Η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο, με τον κ. Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη και τα καταστήματα με παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι το «click away», το οποίο αφορά τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές.
Ειδικότερα, εξήγησε ότι θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή. Παράλληλα, με αυτήν τη μέθοδο μειώνεται σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.


«Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας