13 Μαρ 2020

Κορωνοϊός: Με προσωπικό ασφαλείας από τη Δευτέρα Δημόσιο και ΟΤΑ! (Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα)




Μία στις τρεις εβδομάδες θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι από τη Δευτέρα με βάση τα όσα ήδη γνωρίζουν και οι ίδιοι και τις σχετικές εντολές που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση ώστε να ενταθεί η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο διάχυσης του κορωνοϊού αλλά και να προληφθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης και νέων κρουσμάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν από τη Δευτέρα με προσωπικό ασφαλείας αφού θα εργάζεται ένας στους τρεις υπαλλήλους.

Ήδη η «δύναμη» των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά περίπου 30% αφού οι εργαζόμενοι γονείς έχουν ξεκινήσει να κάνουν ήδη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού δεδομένου ότι τα σχολεία είναι κλειστά για δεύτερη ημέρα πλέον.

Όμως οι φόβοι που υπάρχουν για σαρωτικό πέρασμα του κορωνοϊού από την χώρα μας αναγκάζουν την κυβέρνηση να λάβει και πρόσθετα μέτρα.

Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες λοιπόν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται μία εβδομάδα και θα μένουν στα σπίτια τους δύο.

Έτσι η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα περιοριστούν οι μετακινήσεις παρά το γεγονός ότι ίσως και λόγω του καλού καιρού το πρωινό της Παρασκευής έμοιαζε με πρωινό Κυριακής αφού οι καφετέριες ήταν γεμάτες!

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η ανευθυνότητα σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών συνεχίζει να κυριαρχεί αφού φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμη κατανοήσει το μέγεθος του κινδύνου που όλοι διατρέχουμε.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πέραν των περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών ίσως ανακοινωθούν και πρόσθετα που θα αφορούν τη λειτουργία ακόμη και των καφέ και εστιατορίων.

Είναι σαφές βέβαια ότι τα προληπτικά μέτρα για τις δημόσιες υπηρεσίες θα συμπαρασύρουν και τις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας