13 Μαρ 2020

Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα



Η εξάπλωση και διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπροσώπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.
Ανακοίνωσε 190 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή 72 νέα κρούσματα σε μία ημέρα. Τα 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. Έντεκα είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, τα δυο στην Πάτρα, ένα στο Σωτηρία, ένα στο ΑΤΤΙΚΟΝ και ένα στο ΑΧΕΠΑ.

Ειδικότερα, νοσηλεύονται 21 άτομα στην Πάτρα, 9 στο Σωτηρία, 8 στο ΑΧΕΠΑ, 6 στο ΑΤΤΙΚΟΝ, 1 στη Μυτιλήνη, 1 στο Θριάσιο.

Έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα.

Στην Αττική έχουν διαπιστωθεί 85 κρούσματα, στην Ηλεία 40, στην Αχαΐα 9, στη Θεσσαλονίκη 6, στην Ανατολική Αττική 5, στη Ζάκυνθο 4, στην Καστοριά 3, ενώ ένα άτομο είναι από άλλες περιοχές.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων:


65 και άνω: 47 ατομα


40-64 ετών: 69 ατομα


0-17 ετών: 7 ατομα


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού με το κλείσιμο εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ.


«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας