25 Μαρ 2020

25η Μαρτίου 2020: Συγκινητική τελετή στις Καστανιές Έβρου - Έπαρση σημαίας και διέλευση F-16 [vids]



25η Μαρτίου 2020: Με μία συμβολική τελετή στις Καστανιές Έβρου, τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος.

25η Μαρτίου 2020: Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Άγκυρας, εορτάστηκε φέτος η Επέτειος της 25ης Μαρτίου στις Καστανιές. Στις 11:30 το πρωί, η φρουρά του Επιτηρητικού Φυλακίου 1 στις Καστανιές απέδωσε τιμές προς την ελληνική σημαία με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Την ίδια ώρα ζεύγος μαχητικών F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πάνω τις Καστανιές, σκορπώντας ενθουσιασμό στους κατοίκους και στις δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας που επιτηρούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια, το ζεύγος κινήθηκε προς Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Μετά την έπαρση της ελληνικής σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, το άγημα αποχώρησε συντεταγμένα υπό τους ήχους εμβατηρίου της στρατιωτικής μπάντας. Οι Καστανιές είναι σημαιοστολισμένες στα εθνικά χρώματα και έξω από κάθε σπίτι κυματίζει η γαλανόλευκη.


Συγκλονιστικό το μήνυμα του πιλότου

Συγκίνησαν τα λόγια του πιλότου μας της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζεύς” της Πολεμικής Αεροπορίας, προς τους Έλληνες, για την 25η Μαρτίου. «Ελληνίδες, Έλληνες. Όλοι μαζί, ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 που τιμούμε σήμερα, η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά αντιμετώπισε και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα!».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας