21 Οκτ 2016

Σπαει την σιωπη της μια ιερoδoυλη στην Αθηνα και μας τρελανε



Ειμαι στην αθηνα και μου αρεσει η δουλεια μου. Τωρα θα σας πω την ιστορια που θα σας αφησει με το στομα ανοιχτο και δεν θα ξερετε τι να πειτε. Κανω την αρχαιοτερη δουλεια στον κοσμο. Παρτε μια βαθια ανασσα γιατι τωρα ξεκιναω
Καποτε ειχα γνωρισει ενα τυπο, ποτε ναυτικος στο εμπορικο, ποτε γυρολογος, χωμενος παντου και ιδιως σε ολα τα βρωμικα πραγματα…
Δεν ειχε σπουδασει τιποτα -μετα βιας εγραφε και διαβαζε- αλλα ηταν εξυπνος και σπουδαιος παραμυθας. Έχοντας καταλαβει οτι υπηρχαν στιγμες που απολαμβανα τις ιστοριες που ελεγε, δεν εχανε ευκαιρια να μου διηγειται πραγματα απο τα οσα ειχε γνωρισει στην ζωη του.
Την εποχη εκεινη η Ελλαδα ζουσε τον μυθο της. Ειχε Αλβανους χιλιαδες να οργωνουν για το τιποτα τα χωραφια της και να δουλευουν στις χιλιαδες οικοδομες παρανομα.
Συμφωνα δε με τα ΜΜΕ της εποχης, ηταν ολοι πρωην εγκληματιες που δραπετευσαν απο τις φυλακες του Χοτζα.
Ειχε ηλικιωμενες Ρωσιδες και αλλες γυναικες απο το πρωην ανατολικο μπλοκ να φροντιζουν τις μαναδες και τους πατεραδες των φαντασμενων νεοελληνων.
Ειχε νεες και συνηθεστερα ομορφες γυναικες απο τις ιδιες πατριδες, που ο νεοελληνας τις θεωρουσε και τις αντιμετωπιζε σαν πορ….ες.
Οι νεοελληνες εκεινη την μακρινη εποχη ηταν Ευρωπαιοι πανω στην αναπτυξη και φυσικα επιχειρηματιες που διαβαζαν ΚΛΙΚ και ΝΙΤΡΟ στις διακοπες τους.
Θυμαμαι πως στο γραφειο των γιατρων της κλινικης οπου εκανα ειδικοτητα, υπηρχε μονιμως αναμμενη μια τηλεοραση συντονισμενη σε ενα καναλι του κωλ….υ και τριγυρω στο τραπεζι το 90% του ιατρικου προσωπικου με το κινητο στο χερι να παρακολουθει την πορεια της μετοχης του “Φεξε μου και γλιστρησα” θερμοκηπιου της Ιεραπετρας που ειχε απογειωθει κι ετοιμαζοταν να μπει στον δεικτη NASDAQ του χρηματιστηριου της Νεας Υορκης.
Τα γραφω ολα αυτα για να δωσω το περιγραμμα της εποχης, πριν μπω στις λεπτομερειες της ιστοριας που μου ειχε πει τοτε ο περιεργος αυτος τυπος.
Πριν προχωρησω, να μην παραλειψω να τονισω πως οι Έλληνες δεν ηταν τοτε ρατσιστες -ουτε τωρα ειναι!-, αν φυσικα χρησιμοποιηθει ως μοναδα μετρησης του ρατσισμου η πολιτικη του Απαρτχαιντ στην Νοτια Αφρικη η του Ισραηλ στην Γαζα και στην Δυτικη Όχθη.
Έλεγε λοιπον ο περιεργος πως,
μετα την πτωση του “παραπετασματος” και την πεινα που ακολουθησε, «γραφεια» απο την ευρωπαϊκη Ελλαδα εφερναν νεαρες κοπελες στην χωρα για να εργαστουν ταχα μου σε εργοστασια και σε βιοτεχνιες.
Στην πραξη, ομως, τις φυλακιζαν μεσα σε θλιβερα διαμερισματα, προκειμενου να τις «εκπαιδευσουν» στην δουλεια για την οποια τις προοριζαν απο την αρχη.
Πρωτα ξυλο κι ακολουθουσαν συνεχομενοι ομαδικοι βιασ….ι, μεχρι που γινονταν κομματια καθε κρυσταλλο ανθρωπινης αξιοπρεπειας και καθε ελπιδα για μια καλυτερη ζωη που κουβαλουσαν μεσα στην ψυχουλα τους.
Κι οταν επεφτε για τα καλα ο βουρδουλας πανω στο ανυπερασπιστο σωμα, ερχοταν μετα και το καροτο: Αφου θα σε βιαζ…με που θα σε βιαζ…με και δεν γλυτωνεις με τιποτα, γιατι δεν δουλευεις για μας με ωραριο και προστασια. Θα βγαζεις και καποια φραγκα να στελνεις και στους δικους σου, θα κονομαμε κι εμεις.
Έτσι κι η χωρα τωρα. Έφαγε τα πρωτα δυο μνημονια κι ετοιμαζεται για το τριτο το καλυτερο –μετα την συντριβη της οποιας ελπιδας υπηρχε στις καρδιες των ανθρωπων– το “αριστερο”.
Ο λαος, επιβραβευοντας τον Τσιπρα και την παρεα του, πηρε τις αποφασεις του και εκλεισε την πορτα του μπορντελου πισω του.
Απο εδω και μπρος, στους συγγενεις και τους φιλους θα απαντα στο ερωτημα “και τι δουλεια κανεις” με υπεκφυγες. Πωλητρια στα Fondos. Οδηγος στο Paliogeros. Μα ολοι θα γνωριζουν την αληθεια.
Θα υπαρχουν βεβαια και καποιες φορες που ενας καλοκαρδος πελατης θα ακουει την θλιβερη ιστορια της υποταγης μιας χωρας και θα κουναει συγκαταβατικα το κεφαλι.
Όμως, η χωρα και ο λαος της το ξερουν πια. Δεν εχει επιστροφη απο την “στιγμη που αφεθηκες να ενδωσεις”.
Και θα ερθει η ωρα που η πουτ…να του Τσιπρα θα θυμηθει την εποχη που ηταν μια νεα κοπελα και θα βλαστημησει γιατι δεν ειχε την δυναμη να ανοιξει την γαμημενη την μπαλκονοπορτα και να κανει βουτια στο κενο.

Φιλια απο την Εσπερια Ηλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας