24 Οκτ 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ







Οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, αλλιώς γνωστές ως κυστίτιδες ή ουρολοιμώξεις προκαλούνται από το βακτήριο Escherichia coli που είναι γνωστό και ως κολοβακτηρίδιο . Οι άνδρες μπορούν να αναπτύξουν μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης , ειδικά εάν έχουν διευρυμένο προστάτη, αλλά το πρόβλημα χτυπά κυρίως τις γυναίκες.

Η κατανάλωση γιαουρτιού δεν θα θεραπεύσει μια μόλυνση της ουροδόχου κύστης, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της επανεμφάνισής της. Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που ονομάζονται Acidophilus Bifidus , τα οποία είναι μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί , τα «καλά» βακτήρια δηλαδή , που εμποδίζουν τα εχθρικά βακτήρια από το να εγκατασταθούν στην ουροδόχο κύστη.

3 τρόποι πρόληψης

1. Κάντε κολπική πλύση με ζωντανό γιαούρτι : Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εθνική Βιβλιοθήκη Φαρμάκων η κολπική πλύση με ζωντανό γιαούρτι 1 φορά την ημέρα για 7 ημέρες και επανάληψη σε μία εβδομάδα φαίνεται να προστατεύει από τη βακτηριδιακή κολπίτιδα στο 85% – 90% των περιπτώσεων. (Πηγή Pubmed.gov) Μπορείς να το εφαρμόσεις με κολπικό εφαρμοστή που θα βρεις στο φαρμακείο κάθε βράδυ πριν ξαπλώσεις.

2. Mην ελπίζετε να βρείτε λύση για την κολπίτιδα τρώγοντας γιαούρτι: Φάτε γιαούρτι όταν θέλετε να προστατεύσετε το έντερό σας.

3. Διαλέξτε παραδοσιακά γιαούρτια ή τοπικών παραγωγών (αυτά με την πέτσα) ή τουλάχιστον εμπορίου με την ένδειξη «ζωντανά», αυτά που ξινίζουν εύκολα , ως απόδειξη ότι έχουν ζωντανούς γαλλακτοβάκιλλους.

Αν δεν προλάβετε τη μόλυνση, παρατηρήστε ότι τα βασικότερα συμπτώματα είναι η συχνουρία, η ενόχληση κατά την ούρηση και τα θολά ούρα. Άλλα συμπτώματα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι :

Ο κοιλιακός πόνος πάνω από την ουροδόχο κύστη

Η οσφυαλγία

Αίμα στα ούρα (μερικές φορές)

Χαμηλός πυρετός

Ρίγη

Επώδυνη σεξουαλική επαφή

Η έλλειψη του ελέγχου των ούρων , όπως στη νυχτερινή ενούρηση

Nαυτία

Εμετός

Σημαντικό

Συνιστάται η επίσκεψη στο γιατρό για να διαγνωστεί η ουρολοίμωξη. Οι ουρολοιμώξεις παρά τα «θορυβώδη» συμπτώματά τους αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα με σύντομη χορήγηση αντιβιοτικών.

Προσοχή

Το παραπάνω άρθρο δεν προτείνει να διακόψετε τη θεραπεία σας και να το ρίξετε στα γιαούρτια αλλά να γνωρίσετε τα φυσικά οφέλη που μας προσφέρονται και να τα χρησιμοποιήστε προληπτικά προς όφελός σας.
ΠΗΓΗ;topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας