9 Απρ 2016

Η Τουρκία Μπροστά σε Νέο Τρομοκρατικό Χτύπημα – Το Ισραήλ καλεί σε Άμεση Αποχώρηση Όλων των Πολιτών του …



Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η Τουρκία που έχει δεχθεί σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων, ίσως αποτελεί την πλέον επικίνδυνη χώρα για τέτοιες ενέργειες καθόσον όλοι έχουν λόγο να χτυπήσουν. Δηλαδή ο ISIS, το PKK, όλες οι Κουρδικές οργανώσεις, η εσωτερική αντιπολίτευση αλλά και αυτό το κράτος της Τουρκίας, μπορούν να προκαλέσουν βία για ξεχωριστούς λόγους σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκικής επικράτειας θελήσουν. Συνεπώς για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες, μέσα από τα κανάλια πληροφοριών τους, οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι η Τουρκία βρίσκεται στην υψηλότερη θέση κινδύνου, αυτή την εποχή, για τρομοκρατικό χτύπημα και καλούν όλους τους πολίτες τους να φύγουν γρήγορα από την Τουρκία.
Έτσι, το Ισραήλ μετά την ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει, να μην επισκέπτονται οι πολίτες του την Τουρκία, τώρα με νέα οδηγία του, καλεί σύμφωνα με τον Ισραηλινό τύπο, όλους τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα αυτή. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε την Παρασκευή η ανακοίνωση, ΄΄ Σύμφωνα με τρέχουσες εκτιμήσεις της κατάστασης το γραφείο αντιτρομοκρατίας του Ισραήλ αυξάνει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία΄΄ , ΄΄ Πραγματική και Άμεση Τρομοκρατική Απειλή παραμένει σε όλη την τουρκική επικράτεια, καλούνται όλοι οι Ισραηλινοί πολίτες στην Τουρκία να αποφεύγουν πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να αποχωρήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται ΄΄. Η κατάσταση απειλής που ήταν μέχρι τώρα σε επίπεδο 2 (σταθερά υψηλός κίνδυνος), από την Παρασκευή ανήλθε σε επίπεδο 1 (υψίστη σταθερή απειλή).
Θεωρούμε ότι οι Ισραηλινοί, που διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες τόσο σε εκπαιδευμένο προσωπικό, όσο και σε σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και οι διασυνδέσεις τους με κορυφαίες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο, καθιστούν την παραπάνω οδηγία εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τους Ισραηλινούς αλλά και γενικότερα. Για να τα λένε συνεπώς οι Ισραηλινοί κάτι θα ξέρουν … Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει επωφεληθεί από όλη αυτή την Ισραηλινή προσέγγιση σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, όμως από όσα ξέρουμε έχει γίνει το εντελώς αντίθετο, οι Ισραηλινοί πήρανε πολλά σε άλλους τομείς, αλλά δεν δώσανε τίποτα …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας