6 Μαΐ 2015

Μέτρα πόσες θερμίδες χρειάζεσαι την ημέρα

Δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι. Πάρε κομπιουτεράκι και δες με πόσες θερμίδες το σώμα σου θα μείνει στα ίδια κιλά.



Όσες προσπαθούν να χάσουν κιλά, το ξέρουν πολύ καλά, ότι σε αυτή τη... μάχη ο καλύτερος σύμμαχος είναι το κομπιουτεράκι, δηλαδή ο έλεγχος των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά.


Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες για την Αμερική, οι γυναίκες πρέπει να στοχεύουν σε 1.800 - 2.400 θερμίδες, καθημερινά. Αλλά, η αλήθεια είναι πως κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και άρα ακόμα και σε αυτό το κομμάτι μπορεί να έχει άλλες ανάγκες.

Για να μη μπλέκεσαι, λοιπόν, με όσα ακούς από εδώ και από εκεί, πάρε το κομπιουτεράκι και κάνε τους υπολογισμούς σου.

- Πολλαπλασίασε τα κιλά σου με 2.2

- Το αποτέλεσμα πολλαπλασίασε το με 12 αν δεν κάνεις γυμναστική και 15 αν με κάποιο τρόπο γυμνάζεσαι.

- Αν είσαι κάτω από 30 αυτές είναι οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά! Αν είσαι πάνω από 30 - ναι δυστυχώς ή ευτυχώς τα χρόνια μετράνε, καθώς ο μεταβολισμός αρχίζει να λειτουργεί πιο αργά- τότε έχει και συνέχεια. Αν είσαι μεταξύ 30-40 τότε αφαίρεσε από το αποτέλεσμα 200.

Αν θες να χάσεις κιλά, τότε αφαίρεσε 500 από το τελικό ποσό και στόχευσε σε αυτές τις θερμίδες την ημέρα. Και αυτό γιατί μια τέτοια ημερήσια μείωση, θα σημαίνει σε εβδομαδιαία βάση - 3.500 θερμίδες!

Εναλλακτικά, αν βαρέθηκες με όλα αυτά, μπες στο www.freedieting.com, βάλε ότι στοιχεία σου ζητάει το πινακάκι και βρες τις θερμίδες που πρέπει να βάζεις στο καθημερινό μενού σου.

Πηγή: http://www.ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας