21 Φεβ 2015

Συμφωνία σε τέσσερις μήνες






Λευκός καπνός έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες μετά τη σύγκλιση απόψεων της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Συνήφθη μια πρώτη συμφωνία, η οποίακαθαρογράφθηκε σε ένα δισέλιδο κείμενο και εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

Η ελληνική πλευρά καλείται να καταθέσει λίστα με μέτρα, τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά από Ευρώπη και Βερολίνο, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνίαΒεβαίως, ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και τα πάντα θα κριθούν από το πως θα διαμορφωθεί το τελικό περιεχόμενο του κειμένου αυτού, καθώς η ελληνική πλευρά καλείται μέχρι τη Δευτέρα να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, που θα υπακούν σε όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup και στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν.

Οι θεσμοί θα εκφράσουν μια πρώτη άποψη για το εάν είναι επαρκώς συνεκτικός ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης ώστε να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου», προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας