11 Ιαν 2015

Ο ιός Έμπολα εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην Δυτική Αφρική






Ασταμάτητα αυξάνονται τα κρούσματα και τα θύματα του ιού Έμπολα, που πλέον έχει μπει στον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στη Δυτική Αφρική.


Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό για τη νόσο που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έως και τις 4 Ιανουαρίου 2014 είχαν καταγραφεί 20.747 κρούσματα της νόσου και τουλάχιστον 8.235 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.


Από τα κρούσματα αυτά, τα 820 αφορούν γιατρούς και νοσηλευτές, οι 488 εκ των οποίων κατέληξαν.


Ο ΠΟΥ διευκρινίζει πως ο αληθινός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά υπάρχει ελλιπής αναφορά.


Από τις τρεις χώρες της Αφρικής (Γουϊνέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε) που έχουν πληγεί πρωτίστως από τη νόσο, η Λιβερία είναι η μοναδική που παρουσιάζει συνεχή μείωση των κρουσμάτων και των θυμάτων.


Στη Σιέρα Λεόνε έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός τους, ενώ στη Γουϊνέα εξακολουθεί να αυξομειώνεται και μάλιστα στην επαρχία της Φρία αναφέρθηκαν τα 2 πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Σύμφωνα με την ανάλυση του ΠΟΥ, από τους ασθενείς που θα χρειασθούν νοσηλεία στο νοσοκομείο το 60% χάνει τελικά τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.


Ο ιός ως φαίνεται προσβάλλει εξίσου άνδρες και γυναίκες, αλλά κάνει διακρίσεις όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή των θυμάτων: σε σύγκριση με τα παιδιά (ηλικίες κάτω των 14 ετών), τα άτομα ηλικίας 15 έως 44 ετών έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν.


Τα δε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών, διατρέχουν τετραπλάσιο κίνδυνο μολύνσεως


ΠΗΓΗ:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας