27 Νοε 2014

Τρόικα: Δόση …γιοκ εάν δεν τηρηθεί η πρώτη συμφωνία μας! Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, εν όψει Eurogroup



  • -Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τις εκποιήσεις, για να εγκρίνει το νόμο η Τρόικα
  • -Αγωνία για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης
  • -Σε επαφή και με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
  • -Σε ποια περίπτωση μπορεί να πάψει να ισχύει ο νόμος
Σε δύο επίπεδα συνεχίζονται σήμερα οι ζυμώσεις για το θέμα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων στη Λευκωσία, εν όψει και της συνεδρίας του Eurogroup, την ερχόμενη Παρασκευή στο Μιλάνο, το οποίο θα αποφασίσει την καταβολή της επόμενης δόσης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα κείμενα των νομοθετημάτων - βασικό νομοσχέδιο για εκποιήσεις και προτάσεις νόμου - που ενέκρινε το Σάββατο η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ η νομική υπηρεσία θα κωδικοποιήσει τις αλλαγές και ο Γενικός Εισαγγελέας θα μεταβιβάσει τα σχόλιά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα επαφές, μεταξύ άλλων, με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κατανόηση και αποδοχή των διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε για τις εκποιήσεις.

Θα πάρουμε τη δόση;
Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης από το εξωτερικό, σήμερα ή αύριο θα κριθεί από τους δανειστές, εάν έχουν τηρηθεί όλα τα συμφωνηθέντα στο νομοσχέδιο των εκποιήσεων κάτι που φυσικά θα κρίνει και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Πάντως υπήρχαν έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από εχθές το βράδυ με στόχο να καμφθεί η τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Θυμίζουμε εδώ ότι το κυπριακό κοινοβούλιο, επίσης συμφώνησε σε απόφαση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα προστατεύονται οι ευάλωτες ομάδες πολιτών από τις εκποιήσεις.
Το εν λόγο νομοσχέδιο πρέπει να παρουσιαστεί ως τα τέλη του 2014 και σε αντίθετη περίπτωση, ο περί εκποιήσεων νόμος θα πάψει να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας