8 Ιουν 2011

Γιαγιά απέκτησε 4 εγγόνια με το σπέρμα του νεκρού γιου της

Γιαγιά απέκτησε 4 εγγόνια με το σπέρμα του νεκρού γιου της

Συγκλονίζει η ιστορία μιας ομογενούς από τη Γεωργία η οποία με το σπέρμα του νεκρού γιου της και τη συμβολή δύο παρένθετων μητέρων απέκτησε τέσσερα εγγονάκια.

Πρόκειται για την Λαμάρα Κελεσίδου η οποία έχασε το γιο της 26 ετών χτυπημένος από τη λευχαιμία. Ο γιος της επί οκτώ χρόνια πάλευε με την ασθένεια και η μητέρα του θέλοντας με κάποιον τρόπο να τον έχει κοντά της, αποφάσισε να καταψύξει το σπέρμα του και με αυτό να αποκτήσει εγγόνια.

"Βλέπω στα μάτια τους τη ζωή. Κράτησα ζωντανό κάτι από τον Μιχάλη και αυτό μου δίνει νέα ελπίδα, όνειρα και προορισμό στη ζωή μου", δήλωσε η 60χρονη στο Έθνος που ανέδειξε την ιστορία.

Ωστόσο, ο αγώνας για την 60χρονη συνεχίζεται αφού θέλει να αναγνωριστεί από το κράτος ως η μητέρα των 5 μηνών παιδιών.

Η επιλογή παρένθετων μητέρων δεν ήταν καθόλου εύκολη αφού όπως δήλωσε η ίδια πήγε σε τρεις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ διάβασε και τη νομοθεσία που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Τελικά, στην Ουκρανία επιλέχτηκαν οι δύο παρένθετες μητέρες και όταν ανακοίνωσαν οι γιατροί πως οι κυήσεις έβαιναν καλώς η 60χρονη συγκινήθηκε.

"Δεν το πίστευαν και οι ίδιοι. Θα μου έφτανε μόνο ένα παιδί, αλλά ο Θεός μου έδωσε τέσσερα", είπε.

Όπως ήταν φυσικό στο ένα από τα τρία αγόρια δόθηκε το όνομα του νεκρού γιου της, Μιχάλης.

"Είναι ίδιος ο Μιχάλης. Με γυρίζει τριάντα χρόνια πίσω, όταν τον έφερα στον κόσμο. Τα άλλα δύο πήραν τα ονόματα Ιωάννης (επειδή γεννήθηκε 7 Ιανουαρίου) και Θεοχάρης (χάρη Θεού), ενώ στο κορίτσι δόθηκε το όνομα της Παναγίας, Μαρία", εξήγησε συγκινημένη.

"Θα παλέψω και θα τα καταφέρω, όπως τα κατάφερα ως τώρα", ανέφερε προσθέτοντας πως θα εξηγήσει όλη την ιστορία όταν τα παιδιά θα μπορούν να καταλάβουν.

"Όσες γέφυρες περάσω, όσους δρόμους κι αν διαβώ, η καρδιά μου δεν θα φύγει, θα είναι πάντοτε εδώ", κατέληξε η Λαμάρα Κελεσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας