29 Μαΐ 2020

Γονείς: Να επιστραφούν τα χρήματα από τις σχολικές εκδρομές




Το θέμα αφορά χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα που κατέβαλαν τα χρήματα από το υστέρημα τους για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές (εσωτερικό και εξωτερικό)


Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την επιστροφή των χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν και καταχρηστικά παρακρατούνται από τα τουριστικά γραφεία.

Το θέμα αφορά χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα που κατέβαλαν τα χρήματα από το υστέρημα τους για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές (εσωτερικό και εξωτερικό) στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Η κυβέρνηση αντί λοιπόν να λύσει το πρόβλημα με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70) έδωσε τη δυνατότητα στα Τουριστικά Πρακτορεία (“...να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του.''



Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία γονέων πραγματοποίησε συνάντηση με την κ. Γκίκα Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Γκίκα με ύφος επιθετικό μετά την τοποθέτησή μας και το αίτημα μας για πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας με το συναρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού ώστε να δρομολογηθεί η άμεση επιστροφή των χρημάτων στους γονείς του συνολικού ποσού που έχουν καταβάλει, με απροκάλυπτο τρόπο τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος των Τουριστικών Πρακτόρων και υπεραμύνθηκε της ΠΝΠ δηλώνοντας χωρίς ίχνος ντροπής ότι οι γονείς θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω μετά από 18 μήνες και πρόσκαιρα δανείζουν τα τουριστικά γραφεία για να επιβιώσουν.

Σε επισήμανση μας ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που σε περίοδο πανδημίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις δουλειές τους, ζουν σε συνθήκες αναστολής εργασίας, εκ’ περιτροπής εργασίας, έχουν απολυθεί και έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματάτους δήλωσε ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.!!!!!


Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλουμε στους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν για την επιστροφή των χρημάτων τους τις προκλητικές δηλώσεις της κ. Γκίκα και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πάρουμε τα χρήματα μας στο ακέραιο πίσω.



ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας