11 Μαΐ 2020

Κοροναϊός: Πήγε στο νοσοκομείο με στολή... καμηλοπάρδαλης - Δεν έβρισκε χειρουργική μάσκα. Δείτε βίντεο

Απελπισία στην Κίνα με τον κοροναϊό: Πήγε στο νοσοκομείο με στολή καμηλοπάρδαλης/© Youtube
Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Κίνα λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε χειρουργικές μάσκες


Δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να προστατευτούν κάτοικοι στην Κίνα, καθώς παραμένει η έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες και ο κίνδυνος του κοροναϊού καραδοκεί. Μέχρι στιγμής 1.527 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τα κρούσματα παγκοσμίως να ανέρχονται σε 67.097. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος φορέα του επικίνδυνου ιού εκτός Ασίας. Πρόκειται για 80χρονο Κινέζο, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Παρίσι.
Ολόκληρες περιοχές στην Κίνα παραμένουν σε καραντίνα, με τους κατοίκους να έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Χαρακτηριστική περίπτωση της απόγνωσης που επικρατεί, είναι μια γυναίκα που βγήκε στον δρόμο, φορώντας κοστούμι... καμηλοπάρδαλης. Ο λόγος που το έκανε, ήταν επειδή έπρεπε να προμηθευτεί οπωσδήποτε φάρμακα για τον πατέρα της. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο των social media. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πόλη Λούζου (επαρχία Σιτσουάν).
Μπροστά στο απίστευτο θέαμα γιατροί και νοσηλευτές έτριβαν τα μάτια τους από την έκπληξη. Η πρωταγωνίστρια του βίντεο αποκάλυψε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους ότι έχει έτοιμο και ένα κουστούμι... εξωγήινου, το οποίο και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όταν βάλει την «καμηλοπάρδαλη» στο πλυντήριο.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», ο πατέρας της πήγαινε συχνά στο νοσοκομείο για εξετάσεις και φάρμακα. Όταν ξέσπασε η επιδημία του κοροναϊού, η οικογένεια κλείστηκε σπίτι, με την κόρη του να αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να πηγαίνει στο νοσοκομείο.


Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη από χειρουργικές μάσκες και σε στολές που χρησιμοποιούνται σε ραδιοβιοχημικό πόλεμo, καθώς τα εργοστάσια ανά την κινεζική επικράτεια δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. τεμάχια/ημερησίως σε μια χώρα όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί πάνω από 1 δισεκατομμύρια ανθρώπους.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας