10 Μαΐ 2020

Διεθνή ΜΜΕ: Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Ελλάδα θέλει πίσω τους τουρίστες της




Μετά την αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Ελλάδα ετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων και των αρχαιολογικών χώρων της, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ αξιωματούχοι ευρωπαϊκών χωρών δηλώνουν πως η χώρα μας αποτελεί πιθανό περιορισμό των πολιτών τους για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους.


Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».

Η Ελλάδα, υιοθετώντας κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, περιόρισε μέχρι τώρα με επιτυχία την πανδημία και διεκδικεί ήδη τουρίστες, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, επισημαίνοντας ότι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τον Ιούλιο και ότι υπάρχουν σκέψεις και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βάλει μπροστά τον τουρισμό όσο το δυνατόν συντομότερα. Συζητούμε για το πώς θα διασφαλιστούν οι τουρίστες σε κάθε ξενοδοχείο, για το πώς θα φροντίσουν τους φιλοξενούμενους - ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα», δηλώνει ο επικεφαλής της TUΙ Γερμανίας Μάρεκ Άντριουστσακ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προηγουμένως θα πρέπει να επιτραπεί στους Γερμανούς να βγουν από την πατρίδα τους χωρίς ταξιδιωτική οδηγία.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Ομάδα Δράσης, η οποία διαπραγματεύεται με τουριστικούς ομίλους, όπως ο TUI και ο DER Touristik, τις λεπτομέρειες σχεδίου ασφαλείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων με αντισηπτικά και την αποτροπή μεγάλων συναθροίσεων, τόσο σε παραλίες όσο και σε πισίνες. Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί και σχετικές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Την Ελλάδα, μαζί με την Γαλλία και την Ολλανδία, θεωρεί πιθανούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ο οποίος υπογραμμίζει πως δεν πιστεύει ότι θα είναι εφικτές διακοπές εκτός Ευρώπης.


Η Γαλλία αίρει τους περιορισμούς στα μέσα Μαΐου, η Ολλανδία πλησιάζει επίσης στο τέλος και η Ελλάδα έχει ήδη παρουσιάσει σχέδιο για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ η Μαγιόρκα έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, δηλώνει ο κ. Λάσετ στην εφημερίδα Bild, η οποία αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο της χώρας μας για τον τουρισμό και επισημαίνει ότι «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας