3 Φεβ 2020

MasterChef 4: Ο τυφλός σεφ, Βασίλης, κερδίζει την ποδιά και μας δίνει ένα μάθημα ζωής



Το περιμέναμε πως και πως και ήδη έχει αρχίσει να μας αποζημιώνει.
Αν και έχουν προβληθεί μόλις 3 επεισόδια, μαζί με το σημερινό, το MasterChef 4 έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, γεγονός που αποτυπώνεται και στους πίνακες τηλεθέασης
Τα έχει όλα. Αγωνία, διαφωνίες, συγκίνηση. Η ιστορία, όμως, του τυφλού σεφ, Βασίλη, από την Θεσσαλονίκη, οφείλει να γίνει οδηγός σε όλους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ζωή και τα λόγια του Κουτσόπουλου θα πρέπει να αποτυπωθούν καλά μες στο μυαλό όλων μας για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Ας τα πάρουμε, όμως, με την σειρά.
Στην οντισιόν του MasterChef 4 εμφανίστηκε ο Βασίλης Στεφανίδης, 36 ετών, από τη Θεσσαλονίκη, όπου στο εισαγωγικό βίντεο ανέφερε ότι γεννήθηκε με σπληνομεγαλία και μια σπάνια μορφή έλλειψης ενζύμου G6PD, ενώ βλέπει μόλις 5%. Παράλληλα, εξήγησε και πως πήρε την απόφαση να συμμετέχει στο παιχνίδι: «Έχω ένα μότο το οποίο είναι ΕΘΥΠ, η Επιμονή, η Θέληση, η Υπομονή και το Πείσμα. Πιστεύω ό, τι έχω και τα τέσσερα».
Όπως εξομολογήθηκε στους κριτές, έχασε την όρασή του από το ένα μάτι στα 12 του χρόνια και από το δεύτερο στα 24 του.
Με αφορμή τη συμμετοχή του Βασίλη στο MasterChef, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναφέρθηκε σε μία προσωπική του εμπειρία: «Συνήθως βλέπουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα και η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία.
Στο Λύκειο είχα σχέση με μια κοπέλα που ήταν κωφάλαλη. Θυμάμαι ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι έχει πρόβλημα, γιατί δεν είχε πρόβλημα, ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος.
Και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως, επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους με το να παρκάρουμε το μηχανάκι μας εκεί που δεν πρέπει μέχρι να βγάζουμε τραπεζάκια εκεί που δεν πρέπει για να απολαμβάνουν οι πολλοί τον καφέ τους και τους άλλους να τους βάζουμε στο περιθώριο».
Στα του παιχνιδιού, οι τρεις κριτές έμειναν ικανοποιημένοι από την επίδοσή του και του έδωσαν την ποδιά με τρία ναι. Ο Βασίλης, στο άκουσμα του πρώτου ναι από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ξέσπασε σε κλάματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας