27 Φεβ 2020

Τέλος το καρναβάλι λόγω κορονοϊού: Φυλάκιση έως δύο ετών για όσους δεν συμμορφώνονται



Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι και φυλάκιση έως δύο ετών για όσους δεν συμμορφώνονται.


Την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη.

Θέμα της απόφασης είναι η «ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα».

Το άρθρο 1 της απόφασης επικαλείται την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και αναφέρει:
«Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού - σ.σ. δήμοι και περιφέρειες) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της».

Στο ίδιο άρθρο προστίθεται:
«Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού”».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ για τον κορονοϊό προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως δύο ετών για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.
«Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη», ανέφερε η επίμαχη διάταξη.

Δείτε αναλυτικά εδώ την επίμαχη ΚΥΑ.
Η ανακοίνωση για την ακύρωση των εκδηλώσεων καρναβαλιού

Τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.
Ακυρώνεται το Καρναβάλι Πάτρας - Σκέψεις να γίνει τον Ιούνιο

Κατ' εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Υγείας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανακοίνωσε ότι το καρναβάλι Πάτρας ακυρώνεται.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : MENELAOS MYRILLAS / SOOC
Καρναβάλι Πάτρας: Γκρίνια για τον κορονοϊό και τις ακυρώσεις


«Η απόφαση προκάλεσε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση», δήλωσε ο κ. Πελετίδης

Ο δήμαρχος ζήτησε από την πολιτεία να δοθούν αποζημιώσεις για τον δήμο και τους επαγγελματίες.

Ο κ. Πελετίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καρναβάλι να γίνει τον Ιούνιο.
«Εμείς θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι. Δεν θα πούμε ακριβώς ότι το αναβάλουμε (σ.σ. το κανονικό). Αλλά με την εξέλιξη που έχουμε, γνωρίζετε ότι για το καλοκαίρι είχαμε τη σκέψη ότι θα πρέπει να κάνουμε μια σειρά εκδηλώσεων για το καλοκαιρινό καρναβάλι», τόνισε.
Τρία κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Τρία είναι πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το πρώτο κρούσμα είναι η 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία διαγνώσθηκε την Τετάρτη με τον κορονοϊό.

Το δεύτερο κρούσμα είναι ο ανήλικος γιος της 38χρονης.

Το τρίτο κρούσμα είναι μία άλλη γυναίκα στην Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας