15 Απρ 2018

ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ — Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ — ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ

ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ — ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ — ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ
ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ — Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ — ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη Συρία και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «αποστολή εξετελέσθη» οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την περιοχή τόσο γρήγορα.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Η Ουάσινγκτον έχει 2.000 στρατιώτες στη Συρία.

«Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε μέχρι να ξέρουμε ότι έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα πράγματα» δήλωσε η Χάλεϊ στο Fox News..

Και ποιοι είναι οι στόχοι που θέλουν οι ΗΠΑ να πετύχουν για να φύγουν από τη Συρία; Πρώτον ότι χημικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να βάζει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.

Μάλλον για τους αμάχους δεν νοιάζεται γιατί δεν είναι αμερικανικού συμφέροντος…

Σύμφωνα με τα tourkikanea, μια νέα στρατιωτική βάση εγκαθίδρυσαν οι Αμερικανοί στην περιοχή Manbij σύμφωνα με τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της περιοχής Εμπού Αντίλ.

Γελάνε τα μουστάκια του Ερντογάν

Την ίδια ώρα στην Τουρκία λέγεται αυτό που λέει ο λαός: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Βλέπετε, υπό το βάρος της «κατρακύλας» της τουρκικής λίρας και των δεικτών της οικονομίας , …ετοιμάζει  νέα «εναέρια κυβίστηση» προς την δύση.

Σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τον τουρκικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα, ο Ερντογάν καταφεύγει ξανά στον εθνικισμό. Μετά την επίθεση στο Αφρίν ετοιμάζεται να κατέβει πιο νότια κάτω από την «επιλεκτική αδιαφορία» των Αμερικανών.

Ξανά θύμα η Ελλάδα

Μέσα σε όλο αυτό το γεωστρατηγικό σκάκι, η αδύναμη Ελλάδα αναμένεται να γίνει ξανά σάκος του μποξ. Λέσβος, Κως και Χίος θα βουλιάξουν ξανά από τις προσφυγικές ροές των  πρόσφυγων πολέμου που ο Σουλτάνος αναμένεται να μας στείλει. Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο Τουργκούτ Οζάλ για το ενδεχόμενο να υπάρξει τουρκική εισβολή στα ελληνικά νησιά. «Αρκεί να στείλουμε μουσουλμάνους στα νησιά και θα τα πάρουμε αναίμακτα». Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας