2 Απρ 2018

Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορούμε να «χτυπήσουμε» ανά πάσα στιγμή!

Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορούμε να «χτυπήσουμε» ανά πάσα στιγμή!

Νέες απειλές Ερντογάν: Μπορούμε να «χτυπήσουμε» ανά πάσα στιγμή!

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια ξένων χωρών για τις επιχειρήσεις μας κατά του ΡΚΚ», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια νέων σχολείων στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν:

«Η Τουρκία μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών ομάδων, χωρίς την έγκριση ξένων χωρών. Αυτές τις μέρες, η Τουρκία βρίσκει τρομοκρατικές οργανώσεις έξω από τα σύνορά της και μπαίνει στις βάσεις τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά τους πιέζουμε. Δεν περιμένουμε την έγκριση κανενός για αυτές τις ενέργειες

Συνάντηση Κορυφής για τη Συρία
Ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση κορυφής με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, Βλαντίμιρ Πούτιν και Χασάβ Ροχανί, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Εκεί, θα παρουσιάσουν την κοινή τους θέση για την κατάσταση στην Συρία. Οι τρεις ηγέτες «.. θα υπογραμμίσουν την υποστήριξη τους προς την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

Ο Ουσακόφ επεσήμανε ότι και οι τρεις χώρες είναι σύμφωνες στο ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί με πολιτικά μέσα και πως τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχουν οι Σύριοι, ενώ ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας είναι να συμβάλλει στο να επιτευχθεί συναίνεση.

Μεταξύ άλλων, είπε ο Ουσακόφ, θα συζητηθεί η προώθηση της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Συρία, όπως και ότι οι τρεις χώρες θα συμβάλλουν ούτως ώστε στην αρμόδια συνταγματική επιτροπή να εκπροσωπηθούν όλα τα τμήματα της συριακής κοινωνίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας