12 Μαρ 2016

Το “τέρας” της γραφειοκρατίας ταλαιπωρεί ανάπηρο συνάνθρωπό μας(VIDEO)





Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει μπλέξει το τελευταίο διάστημα κάτοικος του Πύργου, ο οποίος, αντιμετωπίζει από τη μία το σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας που έχει και από την άλλη είναι αναγκασμένος να «τρέχει» από υπηρεσία σε υπηρεσία για να καταφέρει να συνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα του λυόμενου που διαθέτει, για να μπορεί να στεγασθεί.
Η περιπέτεια του Φώτη Σούφη, από τον Πύργο, έχει ξεκινήσει, όπως ο ίδιος αναφέρει από το 2010, όπου τότε, πήγε στην ΔΕΗ για να καταβάλλει το ποσό που απαιτούνταν για τη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκεκριμένο λυόμενο. Ωστόσο, φέτος, που προσπάθησε να υλοποιήσει την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ο ίδιος αναφέρει στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», από την ΔΕΗ, λαμβάνει αρνητικές απαντήσεις, εξαιτίας ενός νόμου, ο οποίος πλέον δεν ισχύει.

Από το έτος 2010 όμως η σύνδεση παροχής για το ηλεκτρικό ρεύμα έχει καταβληθεί στην ΔΕΗ, με τον κ. Σούφη να μην μπορεί σήμερα, να μείνει μέσα στο λυόμενο που έχει στη διάθεσή του, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως εξήγησε ο κ. Σούφης, η ΔΕΗ τον παραπέμπει στον Δήμο του Πύργου και ο Δήμος του Πύργου τον καλεί να επικοινωνήσει με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Όμως και από εκεί, βρίσκει κλειστές πόρτες, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε παρέμβαση, ζητά να υπάρχει στον σχετικό φάκελο και οικοδομική άδεια.

Με σοβαρή αναπηρία

Αυτή τη στιγμή ο Φώτης Σούφης, ζει με μια πολύ σοβαρή αναπηρία, καθώς έχει χάσει το ένα του πόδι και έτσι είναι αναγκασμένος να μετακινείται με πατερίτσες. Τον φιλοξενεί ο γιος του, στο δικό του σπίτι, όμως και πάλι, τα έξοδα είναι πολλά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ο κ. Σούφης, μέσω της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ζητά να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες για την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού του, ώστε να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια.

«Από το 2010 πήγα και πλήρωσα το ρεύμα για ένα λυόμενο και πήγα ξανά τώρα να μου το συνδέσουν και μου αναφέρουν πως κόπηκε ο νόμος. Εδώ και δύο μήνες προσπαθώ να συνδέσω το ρεύμα. Η ΔΕΗ με στέλνει στον Δήμο και ο Δήμος με στέλνει στην Τεχνική Υπηρεσία. Η Τεχνική Υπηρεσία τώρα μου ζητά σχέδιο οικοδομής. Αν είχα χρήματα για να χτίσω σπίτι δεν θα έπαιρνα λυόμενο. Έχω αναπηρία, ζω με ένα πόδι και μέσα στο λυόμενο χωρίς ρεύμα δεν μπορώ να ζήσω και από τη στιγμή που το έχω πληρώσει και δεν το χρωστάω. Αυτή τη στιγμή με φιλοξενεί ο γιος μου και δεν χωράμε τέσσερα άτομα μέσα στο σπίτι του. Παίρνω μια αναπηρική σύνταξη 500 ευρώ και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα. Δεν έχω την δυνατότητα να βγάλω οικοδομική άδεια.




πηγη   .patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας