16 Μαρ 2016

Η Τουρκία σε κατάσταση πανικού! Προειδοποίηση ΗΠΑ για νέο χτύπημα

<



Πανικό και ταραχή έχει προκαλέσει στις αρχες ασφαλείας αλλά και στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης και της Αγκύρας το μπαράζ αιματηρών επιθέσεων και όλοι – ανάλογα με το που βρίσκονται στην δομή της Τουρκικής κοινωνίας και του κράτους- βλέπει υπόπτους πιθανούς βομβιστές ή βόμβες πίσω από καθετί, ενώ τα σενάρια για το τι φταίει πάνε και έρχονται με τον στρατό και την μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ να μπαίνουν στο στόχαστρο.

Η κατάσταση αυτή θεωρείται από αρκετούς ως αναμενόμενη καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει 7 επιθέσεις, 537 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και δεν έχει υπάρξει ούτε μία παραίτηση.

Τα παραδείγματα ειναι πολλά : Ετσι, ύποπτο εγκαταλελειμμένο όχημα στην γέφυρα του Βοσπόρου προκάλεσε πανικό στις αρχές και φόβους για επικείμενη επίθεση. Τελικά όπως αποκαλύφθηκε το όχημα είναι μείνει από βενζίνη….

Επίσης ο νομάρχης της Άγκυρας απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που προειδοποιούν για βομβιστικές επιθέσεις στα εμπορικά κέντρα και στα κεντρικά σημεία της Τουρκικής πρωτεύουσας. «Οι ισχυρισμοί δεν είναι αληθείς και είναι αβάσιμοι. Οι πολίτες μας δεν θα πρέπει να πιστεύουν τέτοιες ειδήσεις», δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία της Άγκυρας σε γραπτή ανακοίνωσή της απέρριψε τους ισχυρισμούς στα κοινωνικά μέσα ότι δύο μέλη του ΡΚΚ συνελήφθησαν σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Άγκυρας και ότι εντοπίστηκε παγιδευμένο όχημα…

Πάντως ο αντιπολιτευόμενος Τύπος κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση του ΑΚΡ για αμέλεια και ότι ευθύνεται για τα κενά στις υπηρεσίας Ασφάλειας καθώς και ότι μετέτρεψε την Τουρκία σε μία χώρα της Μέσης Ανατολής. Όπως αναφέρουν, εδώ και μήνες στην Άγκυρα δεν υπάρχει Διευθυντής της Αστυνομίας καθώς ο τελευταίος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά την βομβιστική επίθεση της 10ης Οκτωβρίου ( με τους 103 νεκρους) και έκτοτε δεν αντικαταστάθηκε. Να σημειωθεί ότι προχθές διορίστηκε Διευθυντής της Αστυνομίας ο Μαχμούτ Καραασλάν που μέχρι πρότινος διατελούσε Διευθυντής της Αστυνομίας του Βαν.


Ο Αχμέτ Χακάν και ο Ταχά Ακυολ της Hurriyet κατηγορούν την κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη πόλωση στην κοινωνία.

Ο Γιλμάζ Οζντίλ της Sozcu κατηγορεί την κυβέρνηση ΑΚΡ ότι απομάκρυνε σημαντικά στελέχη από την μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ και το Στρατό προκειμένου να τοποθετήσει άτομα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Από την άλλη, οι φίλα προσκείμενοι στο ΑΚΡ δεν γνωρίζουν τίποτα από τη λειτουργία του Στρατού καθώς έχουν μάθει να μισούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτό το λόγο, συνεχίζει, όταν ανέλαβαν την εξουσία πήραν τον έλεγχο του Στρατού ο οποίος κάποτε ανήκε στους δέκα καλύτερους του κόσμου. Αναφέρει ως τραγικό το γεγονός ότι χρειάστηκαν 103 ημέρες να πάρουν τον έλεγχο μίας περιοχής στο Σουρ τη στιγμή που για την εισβολή στην Κύπρο χρειάστηκαν, όπως αναφέρει, 25 ημέρες.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά τον Ερντογάν! “Στις 20 Μαρτίου να περιμένεις νέα τρομοκρατική επίθεση”!

«Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για τρομοκρατική επίθεση στις 20 Μαρτίου» τιτλοφορείται ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Hurriyet.

Την ώρα που την επικαιρότητα απασχολεί η προειδοποίηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ 2 ημέρες πριν την επίθεση στην Άγκυρα, σήμερα ήλθε στο φως είδηση για νέα τρομοκρατική επίθεση. Σε νότα που εστάλη σε εταιρίες αμερικανικών συμφερόντων υπάρχει προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση στις 20 Μαρτίου.

Στη νότα ζητείται «να μένουν μακριά από σημεία που μπορούν να αποτελέσουν τρομοκρατικό στόχο, όπως κρατικά και κυβερνητικά κτίρια.

«Απομακρυνθείτε από κάθε σημείο όπου συγκεντρώνεται πλήθος (κυβερνητικές εγκαταστάσεις, πρεσβείες, διπλωματικές αποστολές, δημόσια κτίρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, πλατείες, χώρους προσευχής, και τουριστικά μέρη) και που μπορεί να αποτελέσουν στόχο. Για την εβδομάδα αυτή ρυθμίστε/αλλάξτε τη διαδρομή σας ανάλογα με τις προειδοποιήσεις. Ενημερώστε για την κατάσταση αυτή τις οικογένειες και τους οικείους σας» φέρεται να επισημαίνεται.

Στη νότα ακόμη επισημαίνεται ότι τα επεισόδια μπορεί να κλιμακωθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς συμπίπτει με το Νεβρούζ.

ΠΗΓΗe-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας