8 Μαρ 2016

Κίνδυνος απώλειας σημαντικού μέρους ευρωπαϊκών πιστώσεων»



Σοβαρές καθυστερήσεις στη σύσταση της Αρχής, η οποία θα διαχειριστεί τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και παλινωδίες της κυβέρνησης, με προφανές αποτέλεσμα τη μηδενική απορρόφηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και τον κίνδυνο να χαθεί ένα μεγάλο μέρος των ήδη κατανεμημένων πιστώσεων, επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας με ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως λέει, ενώ τα Ευρωπαϊκή Ταμεία Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) και του Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), δίνουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει οικονομικούς πόρους που υπερβαίνουν, συνολικά, τα 500 εκατ. ευρώ (ευρωπαϊκοί πόροι και εθνική συμμετοχή) για την περίοδο 2014-2020, η κυβέρνηση μη έχοντας καν καταλήξει στη σύσταση της Διαχειριστικής Αρχής, ψάχνει απεγνωσμένα τώρα, να βρει νέο διαχειριστικό μοντέλο για την επίλυση του θέματος.
Επιπλέον -όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη- η χρηματοδότηση της ΕΕ ύψους 700 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της Ελλάδας, δεν θα διέλθει από τον κρατικό μηχανισμό, αλλά θα δοθεί προς διαχείριση σε ΜΚΟ, όργανα διεθνών οργανώσεων και οργανισμών κ.α.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, ποια είναι η μέχρι τώρα απορρόφηση πιστώσεων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, αν έχει καταλήξει η κυβέρνηση στο κατάλληλο διαχειριστικό μοντέλο για τη διαχείριση των πιστώσεων των δύο Ταμείων, αν γνωρίζει τον κίνδυνο οριστικής απώλειας μέρους των ευρωπαϊκών πιστώσεων και αν ναι ποιο είναι το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα και σε ποιο ύψος ανέρχονται οι πιστώσεις αυτές;

ΠΗΓΗ:zougla.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας