4 Φεβ 2016

Δεν κρατήθηκε ο Σόιμπλε, την πέταξε την ΒΟΜΒΑ-Grexit και υποτίμηση νομίσματος ξανά στο τραπέζι



Την συνήθη τακτική του να ρίχνει λάδι στην φωτιά κάθε φορά που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών συνεχίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, επανέφερε το θέμα του Grexit.

Ο κ.Σόιμπλε υποστήριξε αυτή τη φορά ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.

Όπως τόνισε ο γερμανός υπουργός, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων.

Ο κ.Σόιμπλε εκτίμησε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση του νομίσματος, απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την άποψη του αυτή.

«Είναι δύσκολο (σσ η Ελλάδα) να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», φέρεται να δήλωσε, αποκαλύπτοντας πως το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα μια «τεράστια» βοήθεια.

Μετά από τις παραπάνω δηλώσεις προκύπτουν τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

Στην συμφωνία του καλοκαιριού, όταν οι εταίροι «προσέφεραν» το τρίτο μνημόνιο στον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν παρών ο κύριος Σόιμπλε; Με ποιον μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον σωσία του; Άλλος ήταν ο κύριος που έκανε λόγο για «καλή μέρα» λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup στις 14 Αυγούστου 2015;

phgh  star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας