17 Ιαν 2016

Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα χιόνια: Πού περιμένουμε σήμερα έντονα φαινόμενα


Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού-Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα χιόνια: Πού περιμένουμε σήμερα έντονα φαινόμενα


​Στις καταιγίδες του Σαββάτου, την θέση τους δίνουν σιγά σιγά τα χιόνια, καθώς από αύριο Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσει παγετός σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, ενώ περιμένουμε χιόνια μέχρι και στην Αττική μες την εβδομάδα!
Την ίδια στιγμή, σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε από την Παρασκευή η ΕΜΥ, και έτσι σήμερα Κυριακή, περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι δυτικές, βόρειες και αργότερα κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι δυτικές, βόρειες και αργότερα κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.
Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά μετά το απόγευμα, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και διαστήματα βελτίωσης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.



ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 18/01/2016, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπου στα βόρεια θα εκδηλωθεί ολικός παγετός και οι χιονοπτώσεις σε περιοχές κυρίως της ανατολικής κυρίως χώρας με μηδενικό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), αλλά και σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.



Πηγή : meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας