11 Ιαν 2016

Το «τελευταίο αντίο» στην Αννα Συνοδινού

Πλήθος κόσμου στο κοιμητήριο του Βύρωνα


Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ηθοποιό Άννα Συνοδινού στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Εκεί βρέθηκαν πολλοί συνάδελφοί της από τον χώρο του θεάτρου, πολιτικά πρόσωπα και πλήθος κόσμου, που τιμούν την προσφορά της στην Τέχνη και την κοινωνία.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου. Μεταξύ των παριστάμενων ήταν επίσης οι Ζωή Λάσκαρη, Φώτης Μεταξόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Νικήτας Κακλαμάνης, Κώστας Πρέκας και πολλοί άλλοι.

Η μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 88 ετών. Αννα Συνοδινού, Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική της Αθήνας.

Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε το θέατρο για περισσότερα από 60 χρόνια και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες της Επιδαύρου, έχοντας ενσαρκώσει τις περισσότερες ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας.

Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε και το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία.

Γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου 1927 και ήταν το όγδοο παιδί οικογένειας, που καταγόταν από την Αμοργό. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1947-1949).

Στη θεατρική σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο του Εντμόν ΡοστάνΣιρανό ντε Μπερζεράκ, που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Ροντήρης. Μετά την πτώση της δικτατορίας ασχολήθηκε με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (1974, 1977, 1981, 1985, 1989) και διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1977-1980).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας