6 Ιαν 2016

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη με τίτλο: ΕΤΟΣ 2016, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ?



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μπήκαμε και στο 2016. Διάφορες προφητείες περί του έτους του παγκόσμιου Αρμαγεδδώνα, προβλέψεις καταστροφής και φυσικών θεομηνιών που θα θάψουν εκατομμύρια κατοίκους, αναλύσεις πολεμικές για νέες συγκρούσεις με νέα κύματα εκατομμυρίων απελπισμένων προς την «πολιτισμένη ???» Δύση.

Όλα αυτά σκιαγραφούνε ένα τοπίο που έχει ένα και μοναδικό σκοπό : να λυγίσει ότι απέμεινε από το ψυχικό σθένος, από το ψυχικό σθένος των κατοίκων και αυτής της χώρας με μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές και θρησκευτικές παραδόσεις.

Που βρισκόμαστε Νεοέλληνες ? Εδώ και μερικά χρόνια μια πολιτική προδοσία και παράλληλα μια θρησκευτική αποστασία έχουν εξοντώσει την ταυτότητα μας και μας έχουν μεταλλάξει σε ένα άμορφο «Ελαδέξ», προς εύκολη εξαφάνιση από την παγκόσμια ελίτ.

Οι ίδιοι που πρόδωσαν αυτόν τον τόπο είναι οι ίδιοι που ατιμώρητοι εμφανίζονται κάθε μέρα στις άκρως τοξικές οθόνες για να μας λένε τι θα κάνουμε, δηλαδή να μας λένε πως θα πέσουμε να πνίγουμε καλύτερα.

Και παράλληλα ποιμένες που αντί να υπηρετήσουν το ποίμνιο τους , υπηρετούν τους λύκους που το κατασπαράζουν. Ποιμένες της Ορθοδοξίας που την κατάντησαν, σύμφωνα με τις επίσημες επιβαλλόμενες εκ των «άνω» απόψεις, ένα «αναχρονιστικό», «σκοτεινό» και «οπισθοδρομικό» ιδεολόγημα. Μιλούν ξύλινη γλώσσα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα αξιώματα τους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, την παραμονή της μεγάλης γιορτής χιλιάδες τρέχουν στα πολυκαταστήματα για να διαψεύσουν όσους υποστηρίζουν ότι έχουμε οικονομική κρίση. Χιλιάδες αυτοκίνητα δημιουργούν απίστευτα μποτιλιαρίσματα. Ο καθένας προσπαθεί να καταναλώσει όσα περισσότερα μπορεί για να αποδείξει πως όχι μόνο δεν δυστυχεί αυτός ο τόπος, αλλά… βουλιάζει στην κατανάλωση, τον σύγχρονο Θεό μας. Για όλους αυτούς δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μονό το «θεϊκό», να… περνάμε καλά! Το «θεικό» του απόλυτου μηδενισμού.

Από την δεκαετία του εβδομήντα μέχρι σήμερα διαβήκαμε αμέτρητους αιώνες που οδήγησαν αυτόν τον ευλογημένο τόπο να διαψεύδει και να δολοφονεί ότι τον κράτησε στην ιστορία και στην ύπαρξη. Κηρύγματα εκσυγχρονισμού και διαφωτισμού του ηλεκτρονικού φακελώματος, έχουν σκεπάσει τους εγκεφάλους μας και τους έχουν κάνει ένα κομμάτι άψυχο κρέας.

Μήπως έχουμε συνειδητοποιήσει που βρισκόμαστε και τι μας περιμένει ?

Και το κυριότερο. Έχουμε ακόμα κάποια δύναμη αντίστασης μέσα μας ?

Γιατί είναι εύκολο όλα να τα ρίχνουμε σε Αυτόν, αλλά οι δικές μας ευθύνες είναι αυτές που θα κριθούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας