13 Νοε 2015

Μ. Βρετανία: Επιστήμονες προβλέπουν τη μελλοντική όψη του πρίγκιπα Γεωργίου




Ο πρίγκιπας Γεώργιος, γιος του Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, αποτελεί ίσως για το πιο διάσημο νήπιο στον κόσμο, με τους επιστήμονες να επιχειρούν από τώρα να προβλέψουν πώς θα είναι μελλοντικά η όψη του, σε ηλικία επτά, 20, 40 και 60 ετών.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το σύστημά τους λαμβάνει υπ’ όψιν διάφορα χαρακτηριστικά του προσώπου - όπως το μήκος και το πλάτος της μύτης και η απόσταση ανάμεσα στα μάτια - και τα συνδυάζει με τα αντίστοιχα δεδομένα των γονέων ή άλλων συγγενών.

Η ομάδα των ερευνητών, υπό τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Μπράντφορντ Χασάν Ουγκάλ, επιχείρησε να προβλέψει τη φυσική εξέλιξη και της μικρότερης αδερφής του πρίγκιπα Γεωργίου, πριγκίπισσας Σαρλότ.

Εκτιμούν δε ότι η μέθοδός τους είναι κατά 80% ακριβής, αν και παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το χτένισμα που θα μπορούσε να έχει κανείς μετά από αρκετά χρόνια.

Οι ερευνητές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο σε συνεργασία με την αστυνομία, βοηθώντας στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων παιδιών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει κατά πόσο οι προβλέψεις τους είναι σωστές.

πηγη:naftemporiki.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας