6 Απρ 2015

Δειτε αυτό είναι το κόλπο για να γυαλίσετε τα βαμμένα αυγά με φυσικό τρόπο!






Μία από τις αγαπημένες και κλασικές παραδόσεις που τηρούμε απαραιτήτως κάθε Πάσχα είναι και το βάψιμο των κόκκινων αυγών! Πλέον στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλών ειδών βαφές και γυαλιστικά, όπως και να το κάνουμε όμως το φυσικό είναι πάντα καλύτερο!


Τα κόκκινα αυγά τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα είναι ένα στοιχείο που δε λείπει από κανένα σπίτι και όλοι βρίσκουμε λίγο χρόνο για το αγαπημένο αυτό έθιμο. Αν και η παράδοση απαιτεί η το βάψιμο να γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη, αρκετές από εσάς μπορεί να τα έχετε ήδη βάψει ή να θέλετε να τα βάψετε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο εμπόριο πλέον υπάρχουν αρκετών ειδών βαφές, μπορείτε όμως να βάψετε κόκκινα τα αυγά σας και να τα γυαλίσετε με φυσικότατο τρόπο, με αγνά υλικά! Τα φύλλα από ξερά κρεμμύδια, τα ζουμί από βρασμένα παντζάρια είναι μόνο μερικές από τις μεθόδους που μπορούν να δώσουν στ αυγά σας κατακόκκινο χρώμα, το μυστικό όμως για λαμπερά αυγά είναι ένα!

Όποιον τρόπο βαφής και αν επιλέξετε, αφού τελειώσετε με το βάψιμο και πριν προλάβουν τα αυγά σας να κρυώσουν, πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε λίγο λάδι. Περάστε με απαλές κινήσεις όλη την επιφάνεια του αυγού και αφήστε το για λίγα λεπτά να το απορροφήσει! Τα αυγά σας θα φαίνονται σαν ψεύτικα και με λάμψη που διαρκεί!

Πηγή:.mothersblog.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας