16 Ιαν 2015

Πώς να ζητήσετε επιτυχώς αύξηση



Σχεδόν το 60% των εργαζομένων δεν ζητούν αύξηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Με βάση τα συμπεράσματα από μια έρευνα για τους μισθούς, της PayScale, που δημοσιεύθηκε εχθές 14/1, το 57% των ανθρώπων δεν έχουν ζητήσει αύξηση στην εργασία τους. Γιατί όχι; Το 38% είπε ότι οι εργοδότες τους, τους έδιναν αύξηση πριν καν την ζητήσουν. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν νιώθουν άνετα να ζητήσουν (28%) και κάποιοι φοβούνται να το κάνουν μήπως θεωρηθούν τυχοδιώκτες (19%).

Τι μπορείτε να μάθετε από αυτή τη μελέτη και τι μπορείτε να κάνετε φέτος για να αυξήσετε το μισθό σας;

Πότε πρέπει να ζητήσετε περισσότερα χρήματα

Ο συγχρονισμός είναι το παν. Αυτή η έρευνα αποκάλυψε ότι η καλύτερη στιγμή για να ζητήσετε μια αύξηση είναι όταν είστε χαρούμενοι στη δουλειά σας και όχι όταν ξεκινήσετε να την αντιπαθείτε.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 41% των ικανοποιημένων εργαζομένων ζήτησε μια αύξηση και σχεδόν οι μισοί (44%), πήραν αυτό που ζήτησαν. Ωστόσο, λιγότερο από το 20% των εργαζομένων που ήταν δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους έλαβαν την αύξηση που ζήτησαν.

Η καλύτερη ευκαιρία για την εξασφάλιση υψηλότερου μισθού είναι πριν ξεκινήσετε τη δουλειά και οι εξωτερικοί υποψήφιοι έχουν συνήθως μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ. Δυστυχώς, οι εσωτερικοί υποψήφιοι πέφτουν θύματα υφιστάμενων πολιτικών και προηγούμενων, εντός της εργασίας, που σας εμποδίζουν να υπερβείτε ένα ορισμένο επίπεδο.

Ποιος το κάνει καλύτερα;

Η μελέτη της PayScale ανέδειξε ότι στην κορυφή των εργαζομένων που ζητούν και παίρνουν αύξηση, είναι υψηλού εισοδήματος μισθωτοί, δικηγόροι και άνδρες.

Όσα περισσότερα χρήματα βγάζουν οι άνθρωποι, τόσο πιο πιθανό είναι να λάβουν αυξήσεις. Το 70% των ανθρώπων που κερδίζουν πάνω από 150.000 δολάρια, έλαβε την αύξηση που ζήτησε, ενώ το ίδιο συνέβη μόνο για το 25% που κέρδιζαν μεταξύ 10.000 και 20.000 δολάρια. Οι νομικοί λάμβαναν τις αυξήσεις που ζητούσαν πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλον πτυχιούχο.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στο να ζητούν αυξήσεις από τους άνδρες. Μόνο το 42% των γυναικών έναντι το 44% των ανδρών ζήτησε αύξηση μισθού. Σχεδόν το 1/3 των γυναικών που δεν ζήτησαν, είπαν ότι αισθάνονται άβολα κατά την διαπραγμάτευση.

Πώς να ζητήσουμε περισσότερα χρήματα

Μέσα στον Οδηγό Διαπραγμάτευσης μισθού της PayScale, υπάρχουν συμβουλές ειδικών σχετικά με το πώς να διαπραγματευτείτε αρχικά υψηλότερο μισθό και πώς να ζητήσετε μια αύξηση. Πρώτα απ 'όλα, ας μην το ονομάσουμε διαπραγμάτευση. Αν το ονομάσουμε συνομιλία, ακούγεται λιγότερο δυσοίωνο.

Διαβάστε παρακάτω μερικά tips

- Πριν ζητήσετε αύξηση ή να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε, να συγκεντρώσετε τα πραγματικά περιστατικά και δεδομένα. Να γνωρίζετε την αξία σας στη συνολική αγορά και στο πλαίσιο της εργασίας σας. Συγκεντρώστε τα στοιχεία που θα ενισχύσουν το αίτημά σας, όπως η αύξηση της παραγωγικότητας, οι μαρτυρίες πελατών και άλλες σας επιτυχίες.

- Σχεδιάστε τη συνομιλία με τον προϊστάμενό σας. Κάντε ερωτήσεις για να αποκαλύψετε τις μεγαλύτερες προκλήσεις του διευθυντή σας, τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος και τι χρειάζεται για να του προσφέρετε την βοήθειά σας. Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, σχεδιάστε την απάντησή σας με βάση τις λύσεις που μπορείτε να προσφέρετε.

- Παραμείνετε ήρεμοι και αφαιρέστε τα συναισθήματα από τη συνομιλία. Μην υψώνετε τη φωνή σας ή μην χρησιμοποιήσετε λεκτικές εκφράσεις απογοήτευσης ή θυμού. Όταν διατηρήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, θα είστε σε θέση να σκεφτείτε πιο καθαρά και λογικά.

- Ένα τέχνασμα για το οποίο οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν είναι η σιωπή. Αφού έχετε κάνει την αίτησή σας, μείνετε σιωπηλοί και περιμένετε για την απάντηση.

Τελική Απόφαση

Το μεγάλο όφελος εδώ είναι ότι ο καθένας που δεν ζητά μια αύξηση θα πρέπει να αναπτύξει δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευση δεν σημαίνει απλώς το να ζητάμε περισσότερα χρήματα. Είναι το πώς θα προετοιμάσετε και θα παρουσιάσετε το αίτημά σας, που θα οδηγήσει σε επιτυχή αποτελέσματα. Χωρίς πρακτική και εμπειρία, είναι άβολη η προσπάθεια της διαπραγμάτευσης. Ξεκινήστε τη διαπραγμάτευση σήμερα με τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους ακόμη και τους προμηθευτές, προκειμένου να αυξήσετε την εμπιστοσύνη και το επίπεδο δεξιοτήτων σας.

ΠΗΓΗ: /www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε τα σχόλια σας